• slide

Nieuws

Personeel gezocht!

Installatiebedrijf Wals is een jong, kwalitatief en klantgericht bedrijf met een hecht team van gemotiveerde vakmensen. Steeds meer bedrijven en particulieren in de Randstad maken gebruik van onze expertise op het gebied van renovatie, aanleg en onderhoud van sanitaire installaties, verwarmingsinstallaties en dakbedekkingtechniek.

Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen zijn wij opzoek naar een:

(Assistent) Installatiemonteur met specialisatie woning renovatie.

en een

(Assistent) installatiemonteur met specialisatie dak-, lood- en zinkwerk.

Wij vragen een gediplomeerd (assistent) installatiemonteur of met aantoonbare ervaring. Daarnaast een klantgerichte, zelfstandige en een flexibele instelling, in het bezit van minimaal rijbewijs B.

Wij bieden een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een goede werksfeer en de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen.

Heb jij belangstelling voor één van deze functies stuur dan een brief met CV naar:

Installatiebedrijf Wals
T.a.v. Mevr. N. Wals
Vredeweg 1-U
1505 HH Zaandam

Voor meer informatie:
Tel: 075 737 0138 of info@walsvof.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Winter 2013/2014

Ook voor minder grote opdrachten kunt u ons altijd bereiken.
Wekelijks voeren wij ook een groot aantal aan kleine werkzaamheden uit, met het in aantocht zijn van de winter kunt u denken aan:

 • Het verhelpen van dak- en goot lekkages of het vernieuwen van deze.
 • Het verhelpen van een cv ketel, geiser of gaskachel storing.
 • Het leveren en monteren van een nieuwe cv ketel tegenwoordig al binnen 24 uur.
 • Het verhelpen van verstoppingen in rioleringsleidingen.
 • Of het uitvoeren van de jaarlijkse onderhoudsbeurt aan gastoestel, dak en/of goot.

Tijdens de kerstvakantie werken wij met een kleine bezetting door en zijn we gewoon bereikbaar op ons vertrouwde nummer 075 737 0138.

Renovatie Badkamer Zaandam

December 2013

In opdracht van Grando Zaandam gaan wij een badkamer en toilet renoveren in Zaandam.
Hierbij zorgen wij niet alleen voor het Loodgieters- en installatiewerk maar ook wordt het timmer,- tegel,- stuc- en kitwerk door ons uitgevoerd. Wals Ontzorgt.

Renovatie dak Basisschool Amsterdam Oost

September 2013

Painting bouw is voor de bouwvak vakantie begonnen met de dakopbouw van een school, hiervoor hebben wij in de vakantie een noodlaag van bijna 200m2 bitumen dakbedekking aangelegd tegen het inregen, daar ze het dak open moesten halen om op het beton te kunnen opbouwen.
Ook hebben we de opdracht gegund gekregen om een ossenoog te voorzien van zink. Nu hun in de afronden fase zijn hebben ze ons nog benaderd om in concurrentie met de huidige dakdekker van de school een prijsopgave te doen, om het overige dak van ruim 400m2 van een nieuwe één-laags bitumen dakbedekking te voorzien.
Wij zijn blij dat we afgelopen week de opdracht hebben ontvangen en zullen snel een aantal mooie fotos van dit project op de website zetten.

Renovatie Mutatie Woning Amsterdam Zuid

Augustus 2013

Voor een nieuwe opdrachtgever, in de vorm van een woningcorporatie met ruim 4100 leden en 900 monumentale verhuureenheden in Amsterdam Zuid, gaan wij voor het eerst in samenwerking met Seku bouw Volendam een mutatie woning renoveren op de Nicolaes Maesstraat.
De gemiddelde huur tijd bij deze vereniging bedraagt 22 jaar waardoor er bij het leeg komen van de woning grondig word gerenoveerd.
De water-, gas- en afvoerleidingen worden geheel vernieuwd alsmede de cv installatie, de badkamer en het toilet.
Wij zijn zeer blij met deze nieuwe coöperatie en zullen er voor zorgen dat nu we het werk in opdracht hebben tegen een juiste prijs geen concessies worden gedaan aan een goede kwaliteit en hoogwaardig materiaal zoals van ons gewend.

Renovatie woning Fam. Van Leeuwen

Augustus 2013

In samenwerking met HCB bouw Zaandam zijn wij de woning aan het renoveren van de familie van Leeuwen.
De gehele begane grond verdieping is gestript, de radiatoren zijn verwijderd en de vloer is eruit gehaald. Hierdoor kunnen we nieuwe vloerverwarming als hoofdverwarming aanleggen alsmede het leidingwerk aanpassen en vernieuwen voor de keuken met kookeiland en de nieuw te plaatsen gashaard.
Tevens is er een aanbouw aangekomen welke door ons wordt voorzien van een 2-laags dakbedekking met zinken hemelwaterafvoeren en deklijsten.
De familie van Leeuwen is al jaren een trouwe klant van ons wij zullen ervoor zorgen dat we ook deze klus weer naar hun volle tevredenheid afronden.

Renovatie grachtenpand Prinsengracht Amsterdam

Juni 2013

In samenwerking met Painting Bouw hebben wij de mooie opdracht verkregen om een grachtenpand op de Prinsengracht in Amsterdam totaal te renoveren.
Er wordt een nieuwe CV-ketel gemonteerd voor de begane grond en de eerste verdieping en aangesloten op de bestaande radiatoren.
De zijn voorzien van Honeywell Evohome. Dit is een energiebesparend systeem voor afzonderlijke ruimteregeling.
De tweede en de derde verdieping worden eveneens voorzien van een nieuwe CV-ketel en het Honeywell Evohome systeem, echter worden op deze verdiepingen ook de radiatoren vernieuwd.
Van de drie bestaande badkamers worden er twee vernieuwd en uitgevoerd met luxe sanitair van o.a. Villeroy & Boch en Hansgrohe.
Alle daken zullen worden voorzien van een EPDM dakbedekking waarbij op het dakterras een dreentegel komt met luxe deklaag en op het dak van de tuinkamer mos-sedum. Tevens zullen de dakkapellen worden voorzien van een zinken dakbekleding. Alle goten worden vernieuwd en ook de hemelwaterafvoeren worden uitgevoerd in zink.
De sloopwerkzaamheden zullen starten eind Juni en de oplevering zal plaats vinden uiterlijk eind September.

VVE Amsterdam

Mei 2013

Ook de Verenigingen van eigenaren weten ons regelmatig te vinden. Ditmaal een uit Amsterdam Oost. Deze kwam bij ons terecht met het probleem dat de stalen balkon leuningen over de gehele lengte van het gebouw los komt te zitten. Om ongelukken te voorkomen moet dit snel worden verholpen. Wij hebben voorgesteld om een balkon als proef te bekijken. Hierbij hebben we de leuning los gehaald waarna we de stalen afdekkappen hebben kunnen demonteren. Hierbij kwamen we erachter dat de leuningen en de afdekkappen geen goede waterdichte verbinding hebben met elkaar waardoor na 10 jaar het hout eronder is weggerot. We hebben het hout vervangen de afdekkappen gemonteerd hierop weer de leuning teruggeplaatst en dit alles goed waterdicht ingewerkt middels EPDM. De VVE vond onze oplossing in combinatie met de scherpe prijs, een snelle startdatum, een strakke planning de doorslag om ons de opdracht te gunnen en dit probleem voor het gehele gebouw te verhelpen. Het betreft hier nog een 14-tal balkons over een lengte van ca. 110M1. De werkzaamheden zullen starten in Juni en in goed overleg met alle bewoners binnen 7 werkbare dagen worden verholpen.

VVE Zaandam

Mei 2013

Door een vereniging van eigenaren uit de Westerwatering in Zaandam zijn wij benaderd om in concurrentie tegen een groot dakdekkersbedrijf uit de Zaanstreek een second opinion te maken en aan de hand hiervan een offerte uit te brengen voor het dak van de woontoren met een oppervlakte van bijna 400M2. De bestaande dakbedekking is uitgevoerd in PVC en gemonteerd rond 1988. Het probleem is hierbij echter dat de weekmakers veelal uitgetreden zijn en hierdoor de verwachten levensduur op maximaal 5 jaar word geschat. Hierop besloot de VVE ons de opdracht te gunnen en op voorhand het dak te renoveren alvorens er grote problemen optreden. Wij zullen de bestaande dakbedekking verwijderen, een damp remmende laag aanbrengende, de bestaande isolatie terug plaatsen en aanvullen met nieuw om dit tezamen weer een minimale isolatie waarden te geven van RC 3,50 m2 K/W en hiermee te voldoen aan het nieuwe bouwbesluit. Hier overheen komt een nieuwe tweelaagse gebitumineerde dakbedekking bestaande uit, een laag los gelegd en een laag volledig gebrand. Het bestaande grind zal worden afgezogen, gewassen, na werkzaamheden weer worden aangebracht en aangevuld met tegels ter plaatsen van de windhoeken. Tevens zal de bestaande trim worden vernieuwd voor afdekkappen alsmede de hemelwaterafvoeren, ontluchtingen. De handtekeningen zijn gezet en de werkzaamheden zullen starten na de “bouwvak” begin Augustus. Wij zijn blij met het vertrouwen in ons bedrijf en zullen zorgen voor een waterdicht resultaat met een garantie van 10 jaar.

Samenwerkende Reparatie Bedrijven

April 2013

Naar aanleiding van een, voor Samenwerkende Reparatie Bedrijven en ons, prettige samenwerking tijdens de renovatie van de Sporthal in Oostzaan kregen wij na het uitbrengen van een offerte van hun de opdracht voor de renovatie van de Vve Nieuwe Soos Wormerveer fase 4.
In deze fase zullen alle balkon putten vernieuwd worden, de hemelwaterafvoeren worden gedemonteerd en nieuw uitgevoerd in slagvast groen pvc Ral 6007 en voorzien van stalen ondereinden. Tevens zullen er een 2-tal schuurdaken worden voorzien van nieuwe dakbedekking, er een aantal goten worden vernieuwd en nog een groot aantal kleinere werkzaamheden worden uitgevoerd.

De werkzaamheden zijn reeds gestart en zullen een aantal weken in beslag nemen.

Renovatie 600m1 zinken dakgoten

Maart 2013

Voor één van onze vaste opdrachtgevers Painting Bouw, onderdeel van de Painting Holland Groep Zaandam, gaan wij ruim 600m1 zinken maat dakgoten vernieuwen in opdracht van een vereniging van eigenaren in Amsterdam.
Painting bouw, alsmede Betonrenovatie Holland, zullen ook hier diversen werkzaamheden uitvoeren. De panden zullen worden voorzien van stalen steigers, telescoop- en schaarhoogwerkers. De werkzaamheden zullen starten in week 14 en zullen volgens planning maximaal 8 weken in beslag nemen.

EPDM dakgoten Parteon hoofdkantoor

Maart 2013

Voor Painting Bouw gaan we in opdracht van Parteon de dakgoten van het hoofdkantoor op het Dick Laanplein 1 in Wormerveer vernieuwen.
De nieuwe dakgoten zullen worden uitgevoerd in Hertalan EPDM deze word volledig verkleefd middels een spuitlijm en de overlappen middels een hechtlijm.
De voordelen hiervan zijn:

 • Een praktijk gebruiksduur van 50 jaar. (SKZ onderzoek maart 2001)
 • Veilig werken zonder open vuur (NEN 6050).
 • Vliegvuurbestendig (NEN 6063 :2008).
 • Een zeer gunstige milieubelastingsfactor.
 • 100% ecologisch verantwoord (loogt niet uit).
 • Blijvend elastisch.
 • Snelle verwerking door geprefabriceerde membranen.
 • Lichtgewicht ca 1,23 kg/m2/1 mm.
 • Bitumen– en worteldoorgroeibestendig.

Al onze monteurs zijn op cursus geweest bij Hertalan en hebben de basis verlegcursus EPDM behaald.

Met het uitvoeren van de dakgoten in EPDM is Parteon weer verzekerd van een jarenlange waterdichte oplossing.

Renovatie bedrijfshal en kantoor Industrieweg Assendelft

Februari 2013

Voor één van onze vaste opdrachtgever hebben we de opdracht verkregen om een bedrijfshal en kantoor aan de Industrieweg in Assendelft te renoveren daar deze verkleind wordt. Hiervoor demonteren we 9 stuks in cascade staande cv ketels, 7 stuks heathers, de bestaande luchtverwarmer en het daarbij behorende leidingwerk. Hiervoor in de plaats monteren we 3 stuks direct gestookte luchtverwarmers met de daarbij behorende regeling en bekabeling. De luchtverwarmers worden aangesloten op een geheel nieuw aan te leggen gasbinnenleiding uitgevoerd in een diameter tot 64mm. De bestaande G250 gasmeter word vernieuwd voor een G60, hiervoor voeren wij ook de bijbehorende teken- en bereken werkzaamheden uit voor de aanvraag bij de netbeheerder alsmede het uitvoeren van een EBI keuring. Ook leggen we een geheel nieuwe ventilatie- en luchtbehandelingsinstallatie aan in het kantoor. De sloopwerkzaamheden zullen begin Maart starten en naar verwachting zal het uiterlijk begin April opgeleverd worden.

Winkelcomplex Centerpoint Zaandam

Januari 2013

Door een vaste opdrachtgever van ons werden we benaderd een probleem op te lossen in een winkelcomplex in Zaandam. In de loop der jaren is er een gedeelte van het riool verzakt daar waar het niet bereikbaar was, twee winkels ondervonden hiervan geen last echter een derde wel. Hiervoor hebben we eerst het gehele riool stelsel in kaart gebracht middels camera onderzoek daar er hiervan geen tekeningen waren. Door het plaatsen van een inpandige vuilwaterpompunit, het afdoppen van de bestaande riolering en het aanleggen van ruim 100m1 nieuwe PE persleiding door het straatwerk heen naar een al bestaande pomp unit in het wegdek hebben wij het probleem weten te ondervangen. We hebben de pomp unit voorzien van een hoogwateralarm dat deze bij een defect in de winkel afgaat. Dit project hebben we in ze geheel aangenomen zodoende hebben we er zorg voor kunnen dragen dat zowel het installatie, betonboor-, alsmede het grond- en graafwerk binnen een zeer afzienbare korte tijd van nog geen week was uitgevoerd en daardoor de overlast tot een minimum is beperkt, naar tevredenheid van opdrachtgever en huurders.

De foto's van dit project kunt u bekijken bij projecten.

Renovatie dak Willem de Zwijgerlaan Amsterdam

December 2012

Van een nieuwe opdrachtgever, hebben we in concurrentie met een aantal andere dakbedekking bedrijven, de opdracht gegund gekregen om de 1e fase van het dak van een voormalig kantoor gebouw te vernieuwen op de Willem de Zwijgerlaan Amsterdam. Hiervoor gaan wij de daken van de voormalige dienstwoningen voorzien van een nieuwe laag gemineraliseerde dakbedekking. Daarnaast gaan wij ook de dakterrassen voorzien van een nieuwe laag gemineraliseerde dakbedekking, deze krijgen ook nieuwe isolatie en dreentegels met een luxe deklaag. De werkzaamheden waren gestart echter om een zo goed mogelijk product af te leveren met een zo hoog mogelijke kwaliteit hebben we vanwege de winterse weersinvloeden in overleg met de opdrachtgever besloten het project uit te stellen tot januari 2013.

Update 2013 De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. U kunt foto's van het project vinden bij projecten.

Renovatie Hotel

December 2012

Dankzij onze snelle reactie en optreden hebben wij afgelopen week de opdracht gekregen om in samenwerking met Bruens Electrotechniek BV 14 kamers van Hotel Clemens aan de Raadhuisstraat Amsterdam te renoveren. Wij gaan hiervoor de gehele binnen riool-, de gas- en waterinstallatie vernieuwen. Om een zo hoog mogelijk comfort en rendement te behalen hebben wij er voor gekozen om een warmtapwaterketel te plaatsen voorzien van een voorraadbuffer. Ook gaan wij de mechanische balansventilatie installatie aanleggen voorzien van WTW. Tevens gaan we het gehele sanitair vernieuwen. De werkzaamheden zijn al begonnen en zullen eind februari opgeleverd worden, wij staan er borg voor dat er een goed product wordt afgeleverd.

Lidmaatschap VEBIDAK

December 2012

Installatiebedrijf Wals komt zondermeer in aanmerking voor het lidmaatschap van VEBIDAK. Wij zijn er van overtuigd dat het lidmaatschap een meerwaarde is voor ons bedrijf. VEBIDAK is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Als zodanig neemt zij binnen de branche een unieke positie in. Haar lid-bedrijven vertegenwoordigen ruim 70% van de totale omzet binnen de branche. VEBIDAK heeft de mensen, de middelen en de expertise in huis om de collectieve en individuele belangen te behartigen van de serieuze bedrijven in deze branche. En dat een lid van VEBIDAK tot de serieuze bedrijven behoort, daar staan de lidmaatschapscriteria borg voor! Goed dakwerk is in ieder belang. Logisch: dakproblemen kosten tijd en geld en kunnen tot irritatie leiden. Solide dakwerk vraagt echter om vakkennis. Bij VEBIDAK-leden is deze vakkennis aanwezig.

Vooruitzichten 2013

December 2012

Wij hebben het afgelopen jaar voor onze huidige hechte klanten een groot scala aan mooie werkzaamheden uit mogen voeren. Ook hebben wij een aantal nieuwe klanten aan ons weten te binden. Voor aankomend jaar hebben wij al een aantal mooie projecten in opdracht. Dit betekend niet dat wij geen last hebben van de aanhoudende crisis, maar door het continu leveren van vakmanschap tegen een eerlijke prijs zien wij wel het aankomende jaar met veel vertrouwen tegemoet. Binnenkort zullen wij de website voorzien van nieuwe foto’s van de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd, of in uitvoering zijn. Houdt u de site dus goed in de gaten.